Menu weselne

Powitanie

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą. Toast powitalny –lampka wina musującego.

I. Danie (1 zupa)

  • Rosół wiejski z makaronem,
  • Strogonof,
  • Zupa papieska z makaronem,
  • Zupa królewska zabielana,
  • Na wędzonce z warzywami,
  • Gulaszowa,
  • Kremy...,
  • Zupa meksykańska,

II. Danie(5 do wyboru)

  • Pstrąg zapiekany 
  • Schab po meksykańsku
  • Schab duszony w sosie grzybowym,
  • Polędwiczka wieprzowa flambirowana z warzywami,
  • Kotlet schabowy z pieczarkami i serem,
  • De Volaille z masłem i pietruszką,
  • Zrazy wołowe z boczkiem,ogórkiem i cebulą,
  • Zrazy wieprzowe z pieczarkami i cebulą,
  • Pierś śródziemnomorska ze szpinakiem i serem feta,
  • Zapiekane Filety z ryby ze szpinakiem i serem,
  • Kaczka w sosie pomarańczowym

Podawane z (2 do wyboru):

  • Ziemniakami,
  • Frytki,
  • Ryż z sosem białym,
  • Kluski śląskie,
  • Purre zapiekane,

Sosy(1 do wyboru)

  • Myśliwski,
  • Grzybowy,
  • Pieczeniowy ciemny,
  • Pieczeniowy jasny,

Surówki (4 do wyboru):

  • Z kapusty białej ,
  • Sałata z rzodkiewką (śmietana i jogurt),
  • Wiosenna z sosem vinegret,
  • Kapusta pekińska z marchewką i sosem ogrodowym,
  • Z kalafiora,
  • Z brokułu z czosnkiem,majonezem i jagurtem,
  • Buraczki na ciepło,
  • Kapusta zasmarzana na ciepło,
  • Fasolka z marchewką,
  • Bukiet warzyw,

III. Deser(1 do wyboru):

  • Lody z owocami i bitą śmietaną,
  • Gruszka na sosie malinowym z lodami,
  • Sorbet truskawkowy z lodami,
  • Krem Mascarpone z malinami 

IV. Kawa i herbata serwowane na tacach oraz bufet kawowo-herbaciany boczny(bez ograniczeń)

V. Ciasto własnego wypieku (sernik tradycyjny,szarlotka,śliwka w czekoladzie,sernik na zimno,biszkoptowe,marcinek...)

VI. Owoce

VII. Przystawki zimne:

  • Mięsa pieczone (indyk, karkówka, rolada),
  • Swojska wędlina(polędwica,szynka,kiełbasa...),
  • Ryba (1 do wyboru)
    • Po grecku,
    • Ryba z warzywami,
    • Po cygańsku,
    • Pstrąg w galarecie

2 przystawki do wyboru:

  • Schab ze śliwką lub moreląw galarecie,
  • Rolada z kurczaka w galarecie,
  • Schab po warszawsku z pastą jajeczno-chrzanowąw galarecie,
  • Galaretka drobiowa,

3 sałatki do wyboru:

  • Jarzynowa,
  • Drobiowa na słodko,
  • Z seleram i szynką,
  • Z tuńczyka,
  • Kebab,
  • Grecka,
  • Z roszponka i serem pleśniowym 
  • Sezonowa z truskawkami lub granatem

 Dodatkowo: 

  • Przekąska na gorąco skrzydełka z sosem paprykowo-cebulowy lub miodowo-musztardowy,
  • Pasztecik drobiowy,cukinia w boczku,
  • Ogórki małosolne,marynaty,
  • Plastry łososia wędzonego z pastą serową lub cytryną,
  • Pieczywo,
  • Masło,
  • Soki pomarańczowe i jabłkowe(bez ograniczeń),
  • Napoje coca-cola, fant, sprite, woda gazowana i niegazowana(bez ograniczeń),

VIII. Po północy:

Danie (3 do wyboru):

  • Udko kurczaka faszerowane
  • Skrzydełka nadziewane śliwką i zawijane boczkiem,
  • Roladki drobiowe nadziewane warzywami,
  • Szaszłyki,
  • Ryba filety w cieście,
  • Bigos staropolski,
  • Żeberka zapiekane z grilla,
  • Żeberka w sosie barbecue 
  • Udko kurczaka w sosie cebulowym
  • Golonka po podlasku,
  • Pierogi z mięsem lub z kapustą i grzybami,
  • Karkówka z grilla lub Karkówka z sosem tzatziki i pieczywem czosnkowym 

X. Nad ranem(1 do wyboru):

  • Barszcz czerwony podawany z pasztecikami lub krokietami,
  • Żurek z kiełbasą,
  • Barszcz biały z jajkiem,
  • Flaczki,

XI. Wstawiane przez Zamawiającego:

  • Tort,
  • Alkohol,
  • Orkiestra,

Za dodatkową opłatą:

  • Stół deserowy-owocowy boczny (torciki,bankietówki,w...),
  • Stół rybny boczny(sushi, węgorz, raki, ryby faszerowane, małże, ostrygi, itp.),
  • Stół wiejski boczny(swojskie wyroby wędliniarskie,smalec,ogórek kiszony...),
  • Wywóz staropolski na ciepło(pierogi, kiszka ziemniaczana, pyzy, gołąbki, bigos, golonka, żeberka - maksymalnie 5 rodzajów,
  • Fontanna czekoladowa z owocami ,
  • Węgorz,
  • Indyk pieczony lub dzik pieczony
  • Poprawiny (zupa,mięsa z uroczystości weselnej,ciasto,kawa,herbata,zimne zakąski z uroczystaści),
  • Pokrowce na krzesła,

Pobierz menu w wersji do wydrukowania